Wakajishi Karate är en karateklubb för hela familjen som funnits i 10 år. Tävlingsverksamhet har blandats med stor breddverksamhet med många barn och ungdomar som tränar hos oss. Spannet är 6-80 år. Karate är både en idrott som ger en helhetsträning men även en livsstil och ledstjärna för hur man ser på sin omvärld och medmänniskor med respekt och ödmjukhet, det som kallas budokoden. Vår stil omfattar både klassisk shito-ryu karate, kobudo och iaido samt rent självförsvar (goshindo). Med andra ord blir man aldrig färdiglärd.

Under våra år som klubb har vi haft ett dussintal representanter i landslagen inom både karate och iaido och är en av de mest framgångsrika klubbarna ifråga om medaljer på större tävlingar. Nu senast EM-silver i Iaido i oktober.

Tyvärr är vår dojo på Folkungagatan på Södermalm nu uppsagd och huset skall gentrifieras för att dubbla hyrorna och vi söker en ny hemvist för våra ca 100 tränande.

För att en träningslokal skall fungera med klasser om ibland 20 barn eller 10 tränande med bostavar behövs någonstans kring 100kvm och uppåt. Gärna med något utrymme för föräldrar att kunna sitta och prata och ta en kopp kaffe och allra helst med utrymme som kan bli två omklädningsrum. Hyfsad takhöjd är bra. I övrigt är kraven inte enormt stora utan mest en ok lokal som vi kan få till som en hemtrevlig dojo (träningslokal för karate/iaido).

Vi har haft lite knepigt att hitta detta via vanliga kanaler och vill nu gå ut och söka bland alla våra kontakter om ni känner till en lokal på Södermalm, i Hammarby Sjöstad eller i Sickla som vi kan ha för att uppfostra nästa generation av karate-ka´s under kommande 10 åren.

Ni får gärna kontakta oss på info@wakajishi.se som vi är några stycken som hela tiden läser eller mig direkt på 070-4544000.

Mvh / Johan Rosenlind

ordf Wakajishi Karate